Svartsjön

Nu är det officiellt att tv-serien Svartsjön som jag jobbar med och varit med och skrivit kommer i höst. Första jag gör inom thriller/övernaturligt-genren vilket var riktigt kul.  

Så här skriver b.l.a. Västerbottens-Kuriren:

"Just nu spelas den mystiska dramathriller-serien Svartsjön in i Stockholm samt västerbottniska Borgafjäll.

Serien kretsar kring en ung rikemansson som bestämmer sig för att öppna den tidigare nedlagda skidorten Svartsjön, som stängts efter ett uppmärksammat mord 30 år tidigare.

– Svartsjön är något nytt samtidigt som det också är väldigt klassiskt – en ung spänningsthriller där det mänskliga dramat utspelar sig mot bakgrund av ett klassiskt mysterium som driver historien framåt. Vi har en fantastisk historia, en magisk miljö och begåvade skådespelare. Jag är övertygad om att tittarna kommer att sitta som på nålar och tycka om serien lika mycket som vi gör, säger Karin Stjärne, programdirektör MTG Sverige, i ett pressmeddelande.

I rollerna syns bland andra Filip Berg (En man som heter Ove), Aliette Opheim (Tjockare än vatten), Valter Skarsgård (Portkod 1321), Anna Åström (Viva Hate) och danska Sarah-Sofie Boussnina (Bron).

Serien är en samproduktion mellan TV3 i Sverige, Norge och Danmark samt streamingtjänsten Viaplay och får sin premiär i alla tre länderna i höst."

Och länk till Expressen: