ATT FYLLA ÅR 46+...

I söndags fyllde jag fyrtiosju år. Jag var inställd på att ha en hel del åldersnoja eftersom jag har haft det de senaste åren. Tror det började någon gång efter fyrtio. Nu är inte de där femtio borta vid horisonten längre utan alldeles strax uppe på krönet. Jag ser siffrorna tydligt. Jag känner det i kroppen och ser det i mitt ansikte och mitt hårfäste. Jag blir äldre för varje år. 

Men så var det en klok person som sa för några veckor sedan att istället för att noja över att bli äldre så var hen tacksam över att ha fått ett år till. Ett år till av liv och av hälsa. För den hemska sanningen är ju att det inte är alla förunnat att bli äldre. Så många går bort alldeles för tidigt och ibland på de mest fruktansvärda sätt. Men jag, jag har fått den stora ynnesten att vara frisk och dessutom befinna mig på en plats i livet där jag känner mig lycklig och mår bra. Får arbeta med det jag älskar: Skrivande i olika former, böcker, tv-manus, film och artiklar. Har familj och ett mysigt hem. Kan springa och rida. Åka skidor och göra en massa annat kul. Visst finns det skitdagar en masse men sällan något som inte går att göra något åt. Jag har fan inte rätt att åldersnoja och där och då bestämde jag mig för att sluta med det (ja, jag vet, det går inte alltid att bestämma vad man ska känna men man kan ju sikta på det i alla fall) och istället vara glad för ett år till på jorden. Vara glad över möjligheten att få bli äldre. Ta vara på det istället för att längta bakåt till passerade år och kropp och liv. Och i år kändes det faktiskt bättre att fylla ett år till. Jag kände att jag FIRADE min födelsedag istället för att deppa över tidens gång. Försökte inte gömma undan siffran 47. Det var ändå helt okej att känna sig nostalgisk och att fascineras över att tiden går. Vänner och människor som kommit och gått på vägen. Bra och dåliga minnen. Men mest kände jag tacksamhet och glädje över att få vara här och vara frisk. 

Jag hade en fin dag i solen med nära och kära och åt precis bland det godaste jag vet, som vegansk prinsesstårta, choklad och litervis med kaffe. Avslutade med tofu pad-thai och tv-dinner.

Hurra för livet!

/Moa, 47 vårar

Grym vegansk prinsesstårta från Citykonditoriet. 

Grym vegansk prinsesstårta från Citykonditoriet.