BOKMÄSSAN I GÖTEBORG - HÅLLTIDER

I helgen åker jag till Bokmässan i Göteborg för att prata om mina böcker Tjockdrottningen, Ni kommer sakna mig och Fältguide för bonusfamiljen - här är mina hålltider - hoppas vi ses!

LÖRDAG 30/9

Stafettintervju 10.30 – 10.50, monterscenen Manegen B02:02 Författare ställer kluriga frågor till varandra! Stafettintervju med Josefine Sundström, Johan Anderblad, Daniel Sjölin & Moa Herngren. Samtalet följs av signering. 

Bonusfamiljer och stjärnfamiljer i barn- och ungdomslitteraturen 11.00 – 11.20, mini-seminarium, sal F2 Om bonusfamiljer, stjärnfamiljer och om hur nya familjekonstellationer påverkar barn- och ungdomsromanen. Moa Herngren är aktuell som manusförfattare för SVT-serien Bonusfamiljen, podden Bonusfamiljen, boken Handbok för bonusfamiljen och senast med Ni kommer sakna mig, en ungdomsroman där en miss i planeringen i en bonusfamilj leder till stor dramatik. Emma Karinsdotter är författare till Lisbet och Sambakungen, en galen, rolig och normkreativ högläsningspärla om 6-åriga Lisbet som lever med sin excentriska farmor. Moderator: Karin Lemon. Signering efteråt i anslutning till salen. 

Feminism i ungdomsboken 13.00 – 13.20, monterscenen Manegen B02:02 Hur mycket kan man anpassa sig till den man är kär i innan man förvandlas till en våt fläck? Hur ska man vara för att vara en riktig feminist? Hur gör man för att överleva som ung, utsatt tjej på rymmen? Detta är frågor som huvudkaraktärerna brottas med i tre nyutkomna ungdomsromaner. Maria Frensborg, aktuell med Mina smala axlars längtan, Agnes Lindström, aktuell med debuten Hata Gustavsberg! och Moa Herngren, aktuell med Ni kommer sakna mig pratar om att upptäcka feminismen. Och sig själv. Samtalet följs av signering. 

Samtal om romanen Tjockdrottningen med förläggare Jennifer Lindström/Norstedts 14.30-14.40, monterscenen B05:22

Samtal om Tjockdrottningen med Rebecka Edgren Aldén/Adlibris/Norstedt 16.30-16.50, Miniseminarium, F2 

Feminism, manlighetsnormer och fördomar 17.15 – 17.45, Världskulturmuseet Hur är det att vara ung tjej eller kille idag? Hur ser rollerna ut? Ska män fortfarande kunna ta en smäll utan att gråta, eller finns det en nytänd feminism på gång? Ett samtal om när könsroller, patriarkala system och synliggjorda maktstrukturer blir något konkret som vi upplever i vår vardag. Med Hampus Nessvold, Maria Frensborg och Moa Herngren. Moderator: Julia Skott 

SÖNDAG 1/10

Bokus – samtal om Tjockdrottningen 09.30-09.45, B06:72

Bonus- och stjärnfamiljer i barn- och ungdomslitteraturen 10.00 – 10.20, Ung scen A03:22 Om bonusfamiljer, stjärnfamiljer och om hur nya familjekonstellationer påverkar barn- och ungdomsromanen. Moa Herngren är aktuell som manusförfattare för SVT-serien Bonusfamiljen, podden Bonusfamiljen, boken Handbok för bonusfamiljen och senast med Ni kommer sakna mig, en ungdomsroman där en miss i planeringen i en bonusfamilj leder till stor dramatik. Emma
Karinsdotter är författare till Lisbet och Sambakungen, en galen, rolig och normkreativ högläsningspärla om 6-åriga Lisbet som lever med sin excentriska farmor. Moderator: Karin Lemon. 

Hitta sig själv eller hålla fast vid den man är? SÖ 10.30 – 10.50
monterscenen Manegen B02:02 Om identitetssökande i ungdomsromanen. 

Samtal om Tjockdrottningen med förläggare Jennifer Lindström/Norstedts 11.30-11.20, monterscenen B05:22 

Ungdomens eviga frågor 12.00 – 12.45, storseminarium sal K2 Den norska tv-serien Skam har svept fram över jordklotet och fått miljontals fans över hela världen. Hur förhåller sig en ungdomsboksförfattare till detta fenomen som behandlar gymnasietidens eviga frågor om kärlek, vänskap, svek och identitet? En kvartett författare berättar om sitt förhållande till Skam och hur de själva tar sig an dessa frågor: Maria Frensborg (Mina smala axlars längtan), Moa Herngren (Ni kommer sakna mig), Nina Gröntvedt (En rumpa att dö för) och Johanna Lindbäck (Karta för förälskade och andra vilsna). Moderator: Tara Moshizi. Följs av signering. 

Samtal på Psykologiscenen med Katharina Lind 13.30-13.50, C-hallen

Eksjö bokhandel 14.30-15.00, B03:45

FullSizeRender.jpg