Visby

Nu är jag igång med min skrivvecka och det har konstigt nog redan hunnit bli onsdag. De första dagarna brukar vara lite trögstartade för mig och det tar ett tag innan jag kommer in ordentligt i min berättelse och i karaktärerna. Men så igår efter lunch lossnade det äntligen. 

Mina dagar är väldigt inrutade i rutiner. Jag vaknar tidigt. Sticker ut och springer eller tar en promenad.

Sen sätter jag mig vid skrivbordet fram till lunch och unnar mig själv en promenad.  

Nästa skrivpass brukar jag byta plats. Ofta skriver jag liggande så jag förflyttar mig till soffan. Precis som när jag springer så sätter jag vid varje pass upp ett mål innan jag får pausa. Hur långt jag ska springa. Hur många timmar jag ska skriva.  Hur långt jag ska skriva.

Jag brukar inte palla mer än 3-4 timmar i stöten innan jag behöver ett break. Ny promenad och sätter mig någonstans och tar en kaffe. 

Tillbaka i skrivstugan tar jag sista passet. Hur långt det blir beror på hur dagen har gått. Igår hade det gått trögt på förmiddagen så då satt jag till tio på kvällen.  

Brukar avsluta dagen med att läsa eller kolla film. Igår blev det en dansk komedi som var rätt rolig "Sover Dolly på rygg?".

There it is! Mitt spännande och rafflande författarliv! Och det konstiga är att jag tycker väldigt mycket om det, inte alltid, när jag är inne i en svacka och brottas med tvivel om jag överhuvudtaget kan skriva är det tuffare men jag vet att det brukar släppa. Det gäller bara att fortsätta framåt. 

Igår fick boken följa med ut i solen! 

Igår fick boken följa med ut i solen! 

Min vackra morgonrunda

Min vackra morgonrunda