Note to self...

Visserligen var det väldigt kul att testa Snowboard när vi var i fjällen men jag fick betala med en mosad svanskota. Idag var jag på röntgen för att kolla om det hänt något utöver att den är mörbultad. Tyckte först lite synd om mig själv eftersom det var många före mig på röntgen och lång väntan. Men väntrummet visade sig vara en guldgruva av fantastiska karaktärer och repliker. Borde alltså röntga mig oftare!

Tyvärr har jag dessutom fått rid- och springförbud vilket är både tråkigt och frustrerande. Särskilt som jag för närvarande jobbar med att gå ner dom där kilona som jag gick upp när jag blev vegan och innan jag fattade HUR man skulle göra för att äta rätt. Lite segt (mest handlar det om att jag vill att mina kläder sitter skönt och inte tight)  men jag är en envis jävel när jag väl bestämt mig och jag gillar utmaningar av olika slag.

I övrigt jobbar jag just nu med flera roliga projekt, förutom roman och faktabok så håller jag på med en väldigt spännande långfilm och ytterligare tv-serie. Fullt ös medvetslös med andra ord men roligt!

 

Förra Amelia där jag skrev om min veganresa! 

Förra Amelia där jag skrev om min veganresa! 

Finaste Familjen

Imorgon är det dags för andra avsnittet av komediserien Finaste Familjen i TV4, med bl.a. David Hellenius, Kajsa Ernst och Tommy Körberg i rollerna. Staffan Lindberg regisserar, skriver manus och står bakom idén tillsammans med David. Jag har också varit med och skrivit på ett hörn och det har varit ett grymt roligt gäng att jobba med! Glädjande nog var det hela 455000 som såg premiären och förhoppningsvis bänkar sig lika många imorgon.

Igår träffades vi i manusgänget för att börja jobba med en andra säsong och fira lite med tårta! 

Tårta från TV4 smakade extra gott!    

Tårta från TV4 smakade extra gott! 

 

Fin familj! 

Fin familj! 

Borgafjäll

Firar påsk i fantastiska Borgafjäll i bedövande vackra Lappland. Bra ställe att ladda batterierna på inför en hektisk jobbvår som är på ingång. 

Här i Borgafjäll utspelar sig även en tv-serie som jag varit med och skrivit och som kommer i höst. Hoppas kunna berätta mer om den inom kort!  

Idag har vi njutit av skidåkning med efterföljande spa och bastu på Borgafjäll hotell och på lördag ser jag med spänning fram emot mitt livs första skoterfärd!

69 grader nord   

69 grader nord

 

Visby

Nu är jag igång med min skrivvecka och det har konstigt nog redan hunnit bli onsdag. De första dagarna brukar vara lite trögstartade för mig och det tar ett tag innan jag kommer in ordentligt i min berättelse och i karaktärerna. Men så igår efter lunch lossnade det äntligen. 

Mina dagar är väldigt inrutade i rutiner. Jag vaknar tidigt. Sticker ut och springer eller tar en promenad.

Sen sätter jag mig vid skrivbordet fram till lunch och unnar mig själv en promenad.  

Nästa skrivpass brukar jag byta plats. Ofta skriver jag liggande så jag förflyttar mig till soffan. Precis som när jag springer så sätter jag vid varje pass upp ett mål innan jag får pausa. Hur långt jag ska springa. Hur många timmar jag ska skriva.  Hur långt jag ska skriva.

Jag brukar inte palla mer än 3-4 timmar i stöten innan jag behöver ett break. Ny promenad och sätter mig någonstans och tar en kaffe. 

Tillbaka i skrivstugan tar jag sista passet. Hur långt det blir beror på hur dagen har gått. Igår hade det gått trögt på förmiddagen så då satt jag till tio på kvällen.  

Brukar avsluta dagen med att läsa eller kolla film. Igår blev det en dansk komedi som var rätt rolig "Sover Dolly på rygg?".

There it is! Mitt spännande och rafflande författarliv! Och det konstiga är att jag tycker väldigt mycket om det, inte alltid, när jag är inne i en svacka och brottas med tvivel om jag överhuvudtaget kan skriva är det tuffare men jag vet att det brukar släppa. Det gäller bara att fortsätta framåt. 

Igår fick boken följa med ut i solen! 

Igår fick boken följa med ut i solen! 

Min vackra morgonrunda

Min vackra morgonrunda

På väg...

Mot Gotland för en hel vecka av skrivro. Jag ska bearbeta min kommande ungdomsbok,"Ni kommer sakna mig", en tredje vända för att förhoppningsvis vara redo för redigeringsfasen efter det. 

Såna här veckor när jag åker iväg för att jobba med en bok är oerhört viktiga för mig. Då stänger jag av allt annat arbete, all vardag och kan fokusera på min fiktiva värld och mina karaktärer till hundra procent. Det brukar bli ganska intensivt och utmattande emellanåt men samtidigt lustfyllt. Med mig har jag även hela boken i pappersform med kommentarer och tankar från min förläggare som läst. Ska bli spännande och lite nervöst att se vad hon tycker om senaste bearbetningen.

image.jpg